Miért kényelmesebbek a nők számára tervezett túrahátizsákok?
0 komment

A Deuter létrehozott egy profi sportolókból és tervezőkből álló csapatot, akik speciális túrahátizsákokat fejlesztenek kifejezetten nők számára. A Slim Line (továbbiakban SL) modellek jobban illeszkednek a női anatómiához és a speciális kialakításnak köszönhetően minden igényt kielégítenek. Az alábbi cikkben részletezzük, milyen a kialakítása az egyedülálló a Deuter Slim Line túrahátizsákoknak.

Rövidebb törzs

Az anatómiai felépítés szerint a nők átlagos testmagassága alacsonyabb a férfiakénál, ezért a SL túrahátizsákok hátrészének hossza valamivel rövidebb az általános változatnál. A megfelelő háthossz a jó túrahátizsák egyik legfontosabb jellemzője, mivel a háthossz garantálja a vállpántok és a csípőheveder tökéletes illeszkedését.

Szélesebb csípő

A női test felépítéséhez igazodva a SL modellek csípőhevederei homorúbbak, amely biztosítja a testre szabott illeszkedést. A túrahátizsák így jobban illeszkedik a csípőhöz, így nem marad kényelmetlen rés a hátizsák és a csípő között.

Keskenyebb váll

A Slime Line túrahátizsákok vállpántjai keskenyebbek, a csatjai rövidebbek és kisebbek. A vállpántok közelebb kerülnek egymáshoz, így könnyebben a helyükön maradnak és nem csúsznak le a vállakról.

Érzékeny mellkasi terület

Az SL túrahátizsákok vállpántjai S-alakúak, mindkét oldalon puhán béleltek. A speciális kialakításnak köszönhetően a vállpánt elkerüli az érzékeny területeket és csökkenti a nyomást, ezáltal megszűnik a hónalj kidörzsölése és a mellkasi terület terhelése.

TOVÁBB A NŐI HÁTIZSÁKOKRA

Érezzük a különbséget…

“A különbség azonnal érezhető és elképesztő, szavakkal nem leírható. A túráimon kizárólag Deuter Slime Line női túrahátizsákot használok.” mondja Gerlinde Kaltenbrunner – aki már sikeresen megmászott 14 db nyolcezres csúcsot oxigén palack nélkül. 2005 óta tagja a Deuter SL fejlesztési csapatának. 

Kérdésed van, írd meg kommentben

Megjegyzésed a megjelenés előtt moderálásra kerül.